Jaaragenda 2024

(klik om te vergroten)


 

Tussen de Schuifdeuren

Tussen de Schuifdeuren

10 september 2024

Locatie Groene Engel, Kruisstraat 15 Oss

Aanvang 20.00 uur

Toegang vrij

Op woensdagavond 10 september 2024 organiseert Poëzie Podium Oss voor de 14e keer het dichtprogramma Tussen de Schuifdeuren.

Het programma volgt nog.


 

SPREKEND

24 januari 2024


Ter opening van de poëzieweek 2024 organiseert het Poëzie Podium Oss in samenwerking met Groene Engel en Bibliotheek Oss de voorstelling SPREKEND, een avondvullend programma waar het gesproken woord centraal staat. Verwacht een wervelende avond vol taalkunst en voordracht vergezeld van livemuziek.

MANU & MULTIBEAT

Manu presenteert deze avond samen met muziekcollecFef multibeat de voorstelling ‘De herontdekking van de hemel’. Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album DE VLOEK OP DE OVERVLOED landelijk door als woordkunstenaar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen.
Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vormgegeven. Zo presenteerde hij jarenlang het radioprogramma SPOKEN, was hij hoofdredacteur van het literaire magazine SPUNK en ontwikkelde hij het televisieformat SPOKEN WORD SESSIES, waarbij woordkunstenaars een cross-over opzoeken met compositie. Deze crossover bracht Manu zelf ook weer veelvuldig terug op de planken, nadat hij samen met multibeat deze huidige voorstelling maakte.

MAHAT ARAB + GERRIT DARMIN

Mahat Arab (1996) is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Veel van zijn teksten gaan over idenFteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. Mahat wordt deze avond ondersteund door gitarist Gerrit Darmin.

PPO DICHTERS

Natuurlijk geven ook de diverse dichters van het Poëzie Podium Oss acte de présence.

WORKSHOP SPOKEN WORD:
Regel hier je combiIcket voor de workshop + avondprogramma SPREKEND!
In de namiddag is er een workshop voor wie verdieping zoekt in het fenomeen Spoken Word en presentatie. Deze workshop wordt door Manu van Kersbergen gegeven in de grote zaal van 16:30u tot 17:45u. Let op: Er zijn slechts 25 workshop-plekken beschikbaar, deelnemen doe je middels de aanschaf van éen van de 25 combi-tickets.

Entree: € 14,00 incl. servicekosten
Datum: woensdag 24 januari 2024
LocaIe: Theater Cultuurpodium Groene Engel Aanvang: 20:30 Zaal open 20:00